TWU2022
26.03 > 29.03.2022 - LAPLAND
#TRENDSWINTERUNIVERSITY

Activiteiten

SnowVillage

Op bijna 200 km boven de poolcirkel bevindt zich een unieke en magische wereld van ijs en sneeuw. Elk jaar gebruikt men er ongeveer 20 miljoen kilo sneeuw en 350.000 kilo kristallijn natuurijs voor de bouw van het spectaculaire Lapland Hotels SnowVillage, dat jaar na jaar van vorm, grootte en ontwerp verandert om de bezoekers te overbluffen. U vindt er ijssculpturen, versierde sneeuwsuites, een ijsrestaurant en ijsbar, evenals een ijskapel.

Huskytocht

Neem deel aan de huskytocht, steeds met een twee personen per slee. Voor vertrek krijg je alle instructies over hoe je met de slee moet rijden en hoe je moet omgaan met de honden. Daarna trek je de wildernis in. Ongeveer op de helft van de tocht is een stop voorzien om te wisselen van bestuurder.

Sneeuwscooter

Deze tour geeft je de kans om met je eigen sneeuwscooter in de buurt van Levi te rijden. Voor vertrek krijg je van de gids alle informatie over het besturen van de sneeuwscooter. Geniet van de winterse landschappen onderweg, door de bossen en over de meren. Er wordt voldoende gestopt zodat je foto’s kan maken en kan wisselen van bestuurder. De gemiddelde snelheid tijdens de korte tochten is beperkt door de veiligheid en verkeersregels.

Fatbike tocht

Ontdek de stilte van de wildernis op een sportieve manier. Spring op één van de e-fatbikes met brede banden en start je avontuur. De paden lopen door de besneeuwde arctische bossen en onaangetaste bevroren moerassen. Tijdens de tocht kan je uitkijken naar sporen van dieren of kom je misschien een rendier tegen. Het rijden op een elektrische fiets is zoals het rijden op een normale fiets maar gemakkelijker en leuker in de sneeuw! Dankzij de e-assistance is een normale conditie voldoende.

Aurora Borealis

Misschien zal u ook de gordijnen van licht kunnen zien die in de lucht golvende bewegingen maken en die de hemel belichten met een zachte gloed. Een fantastisch spektakel van een een magische intensiteit…. Het Noorderlicht zien is de droom van elke reiziger die naar Lapland komt, het hoogtepunt van een ontsnapping naar het verre Noorden.

Skiën

Ontdek de 43 pistes in Levi en geniet van de rust.

Cookie Instellingen